Jaroslav Paška: Európska politická reprezentácia je odtrhnutá od problémov väčšiny ľudí

NETKY.SK • 24 Január 2015, 08:16 • 2 min
Jaroslav Paška: Európska politická reprezentácia je odtrhnutá od problémov väčšiny ľudí

BRATISLAVA - Európska politická reprezentácia je odtrhnutá od každodenných problémov väčšiny ľudí a prehliada to, čo je potrebné zabezpečiť pre ďalší spokojný a dôstojný život v Európe. Pre TASR to povedal prvý podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na udalosti z utorka (20.1.), keď Výbor pre práva žien Európskeho parlamentu prerokoval správu o rovnosti žien a mužov v EÚ v roku 2013, ktorú pripravil belgický europoslanec z frakcie socialistov Marc Tarabella.
      

"Popri vecnom porovnaní postavenia mužov a žien v členských krajinách EÚ, ale aj vo svete, si niektoré lobistické zoskupenia nenechali ujsť príležitosť prerokovávania ľudskoprávnej problematiky na presadenie svojich špecifických záujmov do tohto oficiálneho dokumentu Európskeho parlamentu," povedal Paška.
      

Výsledkom iniciatívy niektorých poslaneckých klubov malo podľa jeho slov byť zapracovanie viacerých odporúčaní do záverečného textu správy. "Napríklad požiadavka výboru na spoločnú európsku interrupčnú politiku je v rozpore so základnými zmluvami o EÚ, pretože zdravotníctvo a tým aj pravidlá uvedenej politiky patria výlučne do kompetencií členských štátov," podotkol prvý podpredseda SNS.
      

Za problematické považuje rovnako zapracovanie ďalších odvolávok na ochranu komunity LGBTI do správy o rovnosti žien a mužov v EÚ. Podľa Pašku je tomu rok, čo Európsky parlament prijal rozsiahlu Správu k plánu EÚ na boj proti homofóbii a diskriminácii na základe sexuálnej orientácie a rodovej identity.
      

"Bruselské inštitúcie sa namiesto riešenia skutočných problémov spoločnosti, bohužiaľ, stále zaoberajú len technikami realizácie svojho sociálneho inžinierstva," dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona