Jaroslav Naď si pripomenul oslobodenie Bratislavy spod nacistickej okupácie

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 14:14 • 2 min
Jaroslav Naď si pripomenul oslobodenie Bratislavy spod nacistickej okupácie

BRATISLAVA - Dňa 4. apríla uplynulo 76 rokov od bojov o Bratislavu. Bol to významný deň. Jeho pamiatku si uctil i Jaroslav Naď.

slovakia

left justify in out

Minister obrany SR Jaroslav Naď si uctil pamiatku oslobodenia Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí. Červená armáda pred 76 rokmi oslobodila Bratislavu. Zahynulo mnoho vojakov. "Nikdy nezabudeneme. Česť ich pamiatke," napísal na sociálnej sieti. Pripomenul si oslobodenie Bratislavy spod nacistickej okupácie.

 

img

 

"4. apríla uplynulo presne 76 rokov, odkedy v Bratislave utíchol hluk zbraní a obyvatelia hlavného mesta sa zobudili do nového slobodného rána. Dnes sme pri tejto príležitosti vzdali hold všetkým hrdinom, ktorí počas 2. svetovej vojny v boji proti fašistickému režimu prišli o svoje životy," uviedol Jaroslav Naď.

 

img

 

Prečítajte si súvisiaci článok: Zuzana Čaputová si uctila 76. výročie osobodenia Bratislavy

 

Oslobodenie Bratislavy sa uskutočnilo v rámci útočnej Bratislavsko-brnianskej operácie. Boje začali 2. apríla 1945. V bojoch o Bratislavu zahynulo 742 sovietskych, 470 nemeckých a maďarských vojakov a 121 civilistov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies