Jaroslav Naď predstavil veliteľovi NATO novú bezpečnostnú a obrannú stratégiu Slovenskej republiky

NETKY.SK • 21 Január 2021, 14:24 • 2 min
Jaroslav Naď predstavil veliteľovi NATO novú bezpečnostnú a obrannú stratégiu Slovenskej republiky

Jaroslav Naď predstavil veliteľovi Spoločného veliteľstva síl NATO v Brunssume Jörgovi Vollmerovi základné piliere novej bezpečnostnej a Obrannej stratégie SR. Priblížil Vollmerovi aj pokrok a plány SR v oblasti modernizácie a rozvoja infraštruktúry slovenskej armády, vrátane plánovaného obstarania nových radarov pre vzdušné sily.

slovakia

left justify in out

Jaroslav Naď predstavil veliteľovi Spoločného veliteľstva síl NATO v Brunssume Jörgovi Vollmerovi základné piliere novej bezpečnostnej a Obrannej stratégie SR. Na dnešnom rokovaní na pôde rezortu obrany sa partneri rozprávali o aktuálnych otázkach obrany a bezpečnosti aj o multilaterálnej spolupráci v rámci NATO. img


„Bezpečnostná stratégia SR a Obranná stratégia SR potvrdzujú definíciu postavenia Slovenskej republiky ako pevnej súčasti euroatlantického priestoru, čím zároveň vysielame jasný signál, že nám na spoločných riešeniach záleží,“ uviedol minister Naď.

 

img

Priblížil Vollmerovi aj pokrok a plány SR v oblasti modernizácie a rozvoja infraštruktúry slovenskej armády, vrátane plánovaného obstarania nových radarov pre vzdušné sily.

Naď potvrdil, že by bol rád, ak by sa Slovensku podarilo postupne napĺňať medzinárodné záväzky, čím je napríklad vynaloženie dvoch percent HDP na obranu do roku 2024.

Diskutovali i o zahraničných misiách, operáciách a aktivitách, v ktorých Ozbrojené sily SR pôsobia. Minister dodal, že Slovensko plánuje počas tohto roka navýšiť počty profesionálnych vojakov vo veliteľských štruktúrach NATO.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies