Jaroslav Naď podal sedem trestných oznámení pre vyhrážky

NETKY.SK • 14 December 2020, 14:18 • 2 min
Jaroslav Naď podal sedem trestných oznámení pre vyhrážky

Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) podal sedem trestných oznámení pre nebezpečné vyhrážanie sa na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany vo svojom príspevku na sociálnej sieti vysvetlil, že tak reaguje na nenávistné komentáre na internete voči jeho rodine.

 



„Môžem potvrdiť, že k dnešnému dňu sme ja, alebo priamo zodpovedné bezpečnostné zložky, podali zatiaľ 7 trestných oznámení za nebezpečné vyhrážanie. A budem v tom pokračovať. Rovnako boli prijaté ďalšie opatrenia na ochranu mojej rodiny. Nedopustím, aby si niekto vybíjal svoj primitivizmus na mojich deťoch,“ napísal minister na sociálnej sieti.

 

 

 

 

img

 

Pod príspevkami politikov alebo médií je vyhrážanie sa pomaly bežné. Komentujúci si však neuvedomujú, že môžu v danom momente páchať trestný čin. 

O vyhrážaní sa píše aj v Trestnom zákone „Kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok,“

 

 

 

img

 

 

"Rovnako upozorňujem, že napriek tomu, že viacerí podozriví teraz vyplakávajú, že oni to tak nemysleli, budem trvať na svojom. A pripomínam, že keďže je vyhlásený núdzový stav, tresty sú vysoké,“ uzavrel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies