Jaroslav Naď informoval, že armáda takto prispeje do zápasu s pandémiou

NETKY.SK • 10 December 2020, 15:14 • 2 min
Jaroslav Naď informoval, že armáda takto prispeje do zápasu s pandémiou

V stredu oznámili čiastočné informácie o lockdowne premiér Igor Matovič, minister zdravotníctva Marek Krajčí, prítomný bol aj hlavný hygienik Ján Mikas a šéf rezortu dopravy Andrej Doležal.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii Marek Krajčí informoval, že v súčasnosti majú 250 jednotiek na testovanie obyvateľstva. Vyzval však ďalších, ktorí v tomto môžu pomôcť.

 

Vo štvrtok informoval minister obrany Jaroslav Naď, že prispeje aj rezort zodpovedný za vojakov. Pripojili sme sa k výzve Ministerstva zdravotníctva SR – verejnosti sú k dispozícii mobilné odberové miesta v útvaroch Ozbrojených síl SR, a to v každý pracovný deň v čase od 10.00 h do 18.00 h," vysvetlil Naď s tým, že testovať sa verejnosť i vojaci.

 

 

Šéf rezortu obrany si uvedomuje, že tu je načim poďakovať za súčinnosť. „Ďakujem ozbrojeným silám, s ktorými sme sa rozhodli vyjsť v ústrety obyvateľom, ktorí budú mať záujem o bezpečné testovanie antigénovými testami a tiež každému, kto situáciu naozaj nepodceňuje,“ povedal s tým, že úspešnosť závisí od prístupu všetkých.

 

„Vo všetkých odberových miestach sú dodržané potrebné protipandemické opatrenia a zriadené boli na základe zmluvy medzi ústrednou vojenskou nemocnicou a rezortom zdravotníctva. Za účelom včasného odovzdávania zoznamov pozitívne testovaných osôb sú zároveň zapojené v informačných systémoch NCZI ako aj RÚVZ,“ dodal Naď.

 

Miesta mobilných odberových miest Ozbrojených síl sú na viacerých miestach Slovenska. Od Bratislavy cez Žilinu až po Trebišov. Naď doplnil, že ďalšími miestami sú Poprad, Trenčín, Hlohovec, Levice, Martin, Michalovce, Prešov, Rožňava, Sereď, Topoľčany, Ružomberok, Malacky, Nitra, Sliač a Liptovský Mikuláš. Dezinfekčné gély a rúška nájdete aj na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies