Jaroslav Naď cíti nádej, že toto pozitívne ocenia aj bežní ľudia

NETKY.SK • 9 December 2020, 21:31 • 2 min
Jaroslav Naď cíti nádej, že toto pozitívne ocenia aj bežní ľudia

Minister obrany Jaroslav Naď sa potešil, že Národná rada SR schválila rozpočet, ktorý dá viac armáde.

slovakia

left justify in out

V zákone o štátnom rozpočte na rok 2021 totiž armáda bude disponovať väčším počtom finančných prostriedkov – viac ako o 1,67 miliardy eur.

 

„Teší ma, že oproti roku 2020, keď rozpočet pre rezort predstavoval 1,65 % HDP, bude v budúcom roku na úrovni 1,75 % HDP. Postupne tak smerujeme k 2% HDP, ktoré chceme do obrany ako štát investovať, aby sme zabezpečili všetky úlohy, ktoré v zmysle Ústavy SR majú plniť ozbrojené sily,“ vysvetlil Jaroslav Naď.

 

 

Tento záväzok od nás vyžaduje hlavne členstvo v Severoatlantickej aliancii. No Naď prízvukuje, že peniaze nebudú využité neefektívne. „Tak, ako som už od svojho nástupu na rezort pravidelne potvrdzoval, otočíme každé jedno euro tak, aby tieto financie boli vynaložené účelovo, efektívne, hospodárne a predovšetkým transparente,“ vysvetlil nominant vládneho hnutia OĽaNO.

 

Jaroslav Naď chce dosiahnuť, aby slovenskí vojaci mohli pôsobiť v modernejších podmienkach. „Uvedomujem si, že je množstvo oblastí, ktoré chceme zlepšiť - od samotných podmienok v útvaroch našich vojakov, ich materiálové a sociálne zabezpečenie, až po modernú techniku a ďalšie modernizačné projekty, ktoré posunú celé Ozbrojené sily SR vpred,“ doplnil.

 

Na sociálnej sieti taktiež dodal nádej, že toto sa postupne podarí. Verí, že to následne ocenia „nielen naši vojaci ale aj občania Slovenska“.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies