Jaroslav Naď chodí po slovenských vojenských objektoch. Čo ho prekvapilo?

NETKY.SK • 18 December 2020, 21:07 • 2 min
Jaroslav Naď chodí po slovenských vojenských objektoch. Čo ho prekvapilo?

Minister obrany navštevuje rôzne slovenské vojenské objekty, kde sa pozerá aj na stav a opotrebovanosť týchto priestorov.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok sa spolu so štátnym tajomníkom Marianom Majerom prišiel pozrieť aj na situáciu v 13. mechanizovanom prápore v Leviciach.

 

Len približne 40 km od svojho bydliska, od Banskej Štiavnice, sa Jaroslav Naď zúčastnil prehliadky, kde ho zaujímal stav techniky či infraštruktúry. Rozprávali sa tu aj na možnostiach, „ako prispieť k skvalitneniu a uľahčeniu plnenia každodenných úloh“.

 

 

Uvedomil si, že na budovy pôsobí zub času a dlhodobé zanedbanie je potrebné riešiť. „Nutne potrebujú investíciu, aby vojaci mohli minimálne v dôstojnom prostredí vykonávať svoju službu,“ vysvetlil Naď na sociálnej sieti.

 

Potešil ho fakt, že tu napriek tomu je tu veľa entuziazmu a chuti do práce. „Veliteľa, tak aj ostatných profesionálnych vojakov, s ktorými som sa dnes stretol,“ napísal Naď s nadšením.

 

Vo štvrtok si pozrel aj situáciu v podniku domáceho obranného priemyslu v Detve a Tisovci. Jednou z tém rozhovorov na týchto miestach boli aj možnosti, ako sa zapojiť „do rôznych projektov“.

 

Na Slovensku je množstvo objektov, dokonca aj veľké množstvo krytov civilnej ochrany, ktoré sú potenciálne potrebné pre obyvateľstvo. Na tieto objekty sa po roku 1989 takmer zabudlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona