Jaroslav Naď: Alternatíva bez lockdownu neexistuje, všetko ostatné je populizmus

NETKY.SK • 24 November 2021, 13:01 • 2 min
Jaroslav Naď: Alternatíva bez lockdownu neexistuje, všetko ostatné je populizmus

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď povedal pred rokovaním vlády, že bude hlasovať za návrh pandemických opatrení z dielne ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Čo si myslia Matovič, Kolíková či Mikas?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ťažko hovoriť, čo vláda schváli, rokuje sa a rokovalo sa. Slovom dnešného dňa je zodpovednosť, respektíve zodpovednosť verzus populizmus. Verím, že zodpovednosť zvíťazí," povedal Naď. Vie si predstaviť niektoré výnimky len pre zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Minister nevie, aká je posledná verzia opatrení.

 

img

 

O výnimkách pre očkovaných ľudí sa podľa šéfky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej rozprávajú už dlho. Podotkla, že obmedzenie vstupu do niektorých zariadení po zistení stavu osoby je v súlade v ústavou. "Ak berieme do úvahy aj informácie zo Svetovej zdravotníckej organizácie, že ľudia, ktorí sú očkovaní, menej šíria vírus, tak je v poriadku, ak na to budeme objektívne prihliadať v rámci právnej úpravy," povedala Kolíková.

 

img

 

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) pred rokovaním uviedol, že podporí akékoľvek opatrenia, ktoré budú chrániť zdravie, životy a minimalizovať ekonomické škody.

 

img

 

Podľa Jána Mikasa by mali prijať také opatrenia, ktoré by sa dotkli všetkých a budú prísne. Priznal, že presne nevie, ako aktuálne vyzerá posledná verzia opatrení, o ktorej má rozhodovať vládny kabinet.

 

img

 

Slovensko sa podľa jeho slov nachádza vo vážnej situácii. Slovákov vyzýva na zníženie mobility. K dnešnému dňu bolo na Slovensku hospitalizovaných 3 200 pacientov, povedal s tým, že ide o "pomyselnú premisu stanovenú v COVID automate".

 

Mikas priznal, že nevie, v akej podobe sú aktuálne návrhy. Tvrdí však, že sa všetci musia spojiť. Z epidemiologického hľadiska by sa priklonil k tomu, aby opatrenia trvali tri týždne. Situácia sa má priebežne monitorovať. Aj keby sa teraz začali ľudia proti ochoreniu COVID-19 očkovať, situáciu v nemocniciach to zlepší až po čase.

 

Prečítajte si: Konzílium odborníkov je za trojtýždňový lockdown pre všetkých!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies