Jaroslav Naď: „ Aj toto je dôkazom jednoty, spolupatričnosti a pripravenosti Aliancie."

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 09:33 • 2 min
Jaroslav Naď: „ Aj toto je dôkazom  jednoty, spolupatričnosti a pripravenosti Aliancie."

LEŠŤ - Minister obrany Jaroslav Naď sa stretol so slovinským ministrom obrany Marjanom Šarecom vo vojenskom výcvikovom stredisku Lešť.

slovakia

left justify in out

Slovenská republika považuje Slovinsko v oblasti obrany a bezpečnosti za dôležitého partnera v regióne západného Balkánu, pričom priateľstvo krajín a vzájomná spolupráca stoja na solídnych základoch a kultúrnych a historických väzbách. Slovinský a slovenský ministri obrany Marjan Šarec a Jaroslav Naď (OĽaNO) v utorok spoločne navštívili vojenské výcvikové stredisko Lešť a stretli sa s vojakmi. Súčasťou návštevy boli aj ukážky vojenskej techniky a diskusia ministrov o bezpečnostnej situácii v Európe v kontexte vojny na Ukrajine.

 

Prečítajte si aj: Čo všetko dokážeme s naším mozgom? Detailne a zrozumiteľne o tom hovorí Andrew Huberman

 

img

 

V stredisku Lešť je momentálne umiestnených asi 1 500 vojakov zo Slovenska, Slovinska, Českej republiky, USA, Nemecka a Holandska. Slovinskí vojaci boli na Lešti rozmiestnení len nedávno a pripojili sa k mnohonárodnej bojovej skupine NATO.

 

Od septembra budú obranu slovenského vzdušného priestoru zabezpečovať prúdové stíhačky Poľska, pričom bojovú skupinu by mali posilniť aj jednotky z tejto krajiny," uviedol na stretnutí náš minister obrany. Celá jednotka by mala prejsť certifikáciou a koncom septembra by mala byť vyhlásená za plne bojaschopnú.

 

img


Jaroslav Naď na sociálnej sieti Facebook uviedol aj to, prečo sú pre nás slovinskí vojaci dôležití a vyjadril vďaku.

 

„Všetky spojenecké krajiny na východnom krídle NATO sa rozhodli, že budú mať na svojom území mnohonárodné bojové skupiny. Ide o dôkaz jednoty, spolupatričnosti a pripravenosti Aliancie. Na Slovensku pôsobia spojeneckí vojaci z  piatich krajín, ktorí sú pripravení plniť úlohy, aby nás spolu s našimi Ozbrojené Sily SR ochránili pred nepriateľom," napísal Naď a dodal: „Dnes som spolu so slovinským ministrom obrany Marjan Šarec navštívil práve slovinských vojakov v Centrum výcviku Lešť. Ďakujem ministrovi za podporu pre našu krajinu, ktorá je, žiaľ, neďaleko reálneho vojnového konfliktu. Ďakujeme, že stojíte pri Slovensku." 

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Maďari pristúpili ku kroku, ktorý nikto nečakal! Bude znamenať začiatok konca?


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies