Jaroslav H. bol prepustený na slobodu, čo hovorilo v jeho prospech?

NETKY.SK • 7 Január 2021, 17:11 • 2 min
Jaroslav H. bol prepustený na slobodu, čo hovorilo v jeho prospech?

BRATISLAVA - Spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. prepustil Najvyšší súd SR z väzby. Informovala o tom hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

slovakia

left justify in out

"Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí, na podklade sťažností obvinených Jaroslava H. a Dany A., zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu zo 4. decembra 2020 a prepustil oboch obvinených z väzby na slobodu," Okrem toho ešte uviedla výsledné stanovisko senátu, že existencia väzobných dôvodov u obvinených nie je daná.

 

img


Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vzala začiatkom decembra finančníka Jaroslava H. do väzby. Dôvodom mala byť obava z možného ovplyvňovania svedkov. Finančník, ktorého polícia obvinila z trestných činov korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s nahrávkami kauzy Gorila, podal proti rozhodnutiu sťažnosť.

 

Protizákonný postup?

Advokátska kancelária Škubla & Partneri zastupujúca Jaroslava H. sa pre hnonline.sk vyjadrila, že od začiatku jej právnici namietali proti väzobnému stíhaniu svojho klienta, navyše ho považovali za protizákonné. Poukázali taktiež na stav, že orgány nepodnikli žiadne vyšetrovacie úkony.

 

img

 

Jaroslav H., riaditeľ finančnej skupiny Penta, bol začiatkom decembra zadržaný políciou. Mal sa údajne dopustitť korupcie či príjmu z trestnej činnosti.

 

Súvisiaci článok:  AKTUALIZÁCIA: V centrále Penty zasahovala polícia! Cieľom boli partneri spoločnosti vrátane šéfa Haščáka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies