Jaroš v neopísateľnom tranze radosti: Prajem každému, aby to zažil

NETKY.SK • 4 Február 2015, 09:14 • 2 min
Jaroš v neopísateľnom tranze radosti: Prajem každému, aby to zažil

LULEA - Keď sa Christián Jaroš uplynulé leto pripravoval na prebiehajúcu hokejovú sezónu, vôbec netušil, čo všetko mu tvrdá práca a neutíchajúca snaha vynesú. V osemnástich rokoch má v rukách dve medaily z veľkých fór a celú kariéru pred sebou.

slovakia

left justify in out

Nielenže sa v priebehu niekoľkých mesiacov presadil v A-tíme Luley, v utorok s ňou triumfoval v premiérovom finále Ligy majstrov v pozícii obrancu elitnej formácie. Ako skonštatoval pre TASR, jeho súčasné pocity sú slovami len ťažko opísateľné.  
      

Od úvodného buly ďalšieho veľkého stretnutia kariéry proti Frölunde (4:2) tvoril prvú obrannú dvojicu s dlhoročnou legendou Luley a bývalým reprezentantom Švédska Janom Sandströmom. A to ešte pred začiatkom duelu vôbec nemal isté miesto v zostave. "Neuveriteľné. To sa nedá opísať. Hrať po jeho boku a vôbec týchto hráčov je úžasné. Bolo to super, neviem, čo viac dodať," hľadal slová Jaroš.
      

V zápase sa mu ťažko dýchalo už od prvého striedania, od ktorého mu svietila v štatistikách mínuska za gól inkasovaný v sedemnástej sekunde. Hoci ju do konca stretnutia nezmazal, výdatnú radosť z ďalšieho veľkého úspechu mu nepokazila. "Je to neuveriteľné. Som ešte veľmi mladý a dosiahnuť takýto úspech pre mňa strašne veľa znamená. Prajem každému mladému hráčovi, aby to zažil. Dve tretiny sme sa hľadali, no do tretej sme vstúpili ako nový tím. Dali sme štyri góly, a to rozhodlo," uviedol Jaroš na margo zápasu.
      

Prebiehajúca sezóna má pre talentovaného mladíka, ktorý hokejovo vyrástol v Košiciach, dosiaľ veľmi sladkú príchuť. Na ceste za slávou strieda jeden úspech za druhým a v súčasnosti prežíva mimoriadne úspešné obdobie. "Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. V lete som šiel do Washingtonu, potom do dvadsiatky na majstrovstvá a získali sme bronzovú medailu. Zrazu som sa presadil v 'áčku' Luley a teraz mám aj zlato. Myslel som si, že budem hrať v juniorke a občas sa mi možno podarí zahrať si v prvom tíme. Nečakal som, že sa dostanem až sem. Budem ďalej pracovať, aby to bolo ešte lepšie," odhodlane uviedol Jaroš.
      

Čerešničku na torte bola reprezentačná pozvánka. Úspešné napredovanie ďalšieho slovenského talentu si všimol aj tréner Vladimír Vůjtek, ktorý s ním počíta na posledný turnaj pred štartom prípravy na májové MS v Prahe a Ostrave. Podobne ako v prípade Petra Cehlárika, aj pre Jaroša je Slovakia Cup 2015 šancou na debut v reprezentačnom "áčku". "Teším sa, že spoznám nových ľudí, spoluhráčov, kamarátov a uvidíme, ako to všetko dopadne," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies