Jaromír Nohavica v júni vystúpi v Trnave a Nitre

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 13:34 • 2 min
Jaromír Nohavica v júni vystúpi v Trnave a Nitre

Jaromír Nohavica v júni vystúpi v Trnave a Nitre - Kultúra Český pesničkár Jaromír Nohavica sa v júni vráti na Slovensko. V utorok 26.

slovakia

left justify in out

img

Český pesničkár Jaromír Nohavica sa v júni vráti na Slovensko. V utorok 26. júna sa predstaví v trnavskej Mestskej športovej hale a o deň neskôr v nitrianskej Športovej hale Klokočina. Vstupenky na oba koncerty sa už predávajú v bratislavskej predajni Dr. Horák a tiež na webstránke drhorak.sk. Lístky sa dajú kúpiť za 15, 20 a 25 eur. Vystúpenia nie sú vhodné pre deti do 12 rokov. Päťdesiatosemročný Nohavica v západoslovenských mestách predstaví nielen svoju staršiu tvorbu, ale i piesne z pripravovaného štúdiového albumu, ktorý vyjde v lete. Pôjde o prvú štúdiovú nahrávku od roku 2008, kedy vydal úspešný album Ikarus.

Jaromír Nohavica je najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Česku, pričom veľkú fanúšikovskú základňu má i na Slovensku a v Poľsku. Debutoval albumom Darmoděj (1988), medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008). V ostatných rokoch vydáva tzv. Virtuálky, ktoré si fanúšikovia môžu z internetu sťahovať zadarmo. Ostravský muzikant má na konte také hity ako Kometa, Ostravo, Ještě mi scházíš, Když mě brali za vojáka, Zatímco se koupeš, Těšínská, Zítra ráno v pět, Bláznivá Markéta, Fotbal, Sarajevo, Mikymauz či Až to se mnu sekne. Ako textár je podpísaný pod hitom Lásko, voníš deštěm pre Mariu Rottrovú, spolupracoval aj so skupinou Čechomor či Karlom Plíhalom. Milovník tvorby Bohumila Hrabala je známy aj ako prekladateľ Mozartových opier do češtiny. Jeho koncerty bývajú beznádejné vypredané a to napriek tomu, že Nohavica ich propaguje len minimálne a vstupenky nedistribuuje cez veľké predajné siete.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies