Jaromír Nohavica odohrá v Bratislave šesť koncertov

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:11 • 2 min
Jaromír Nohavica odohrá v Bratislave šesť koncertov

BRATISLAVA – Česká folková legenda Jaromír Nohavica odohrá o necelý mesiac v Bratislave šesť koncertov. Ikona českého pesničkárstva sa do Bratislavy vracia po troch rokoch. Milovníci originálnej dlhoročnej tvorby Jaromíra Nohavicu sa môžu tešiť na staršie hity aj úplne novinky z pripravovaného albumu. Hosťom koncertov bude poľský akordeonista a klavirista Robert Kusmierski.

slovakia

left justify in out

Nohavica odštartuje bratislavské miniturné už 16. marca vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave. Niekoľkonásobne ocenený majster českého pesničkárstva sa 17. a 18. marca predstaví aj v Divadle Aréna a 19. marca odohrá koncert určený pre študentov v UPeCe v Mlynskej doline. Historicky po prvý raz vystúpi česká folková hviezda v Starej tržnici 20. marca. Bratislavské koncertné turné zavŕši vystúpením v Istropolise 21. marca.

 

"Pán Nohavica ma rád miesta, na ktorých začínal. Napríklad Mlynská dolina a jeho historické koncerty v klube Unic, ale zároveň si rád vyskúša aj nový priestor, akým je Stará tržnica. V Divadle Aréna a v Istropolise už vystupoval a s odstupom rokov sa na dané miesta vracia. Výnimočná atmosféra bude vo Veľkom evanjelickom kostole, ktorý má svoje genius loci," uviedol pre médiá Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

 

Bratislavské publikum čaká jedinečná atmosféra a krásne melódie z dlhoročnej tvorby Jaromíra Nohavicu. Ostravský muzikant zahrá známe hity, ale aj nové skladby z pripravovaného albumu. Na koncerty si prizval aj zahraničného hosťa.

 

"Približne dvojhodinový koncert je prierezom vyše 30-ročnej hudobnej kariéry Jaromíra Nohavicu. Odznejú na ňom skladby z raného obdobia ako Darmodej, Cukrářska bossanova, taktiež pesničky z posledných rokov a novinky, ktoré by sa mali objaviť na novom albume. Hosťom bude poľský akordeonista a klavirista Robert Kusmierski," dodal Maruščák.

 

Jaromír Nohavica debutoval v roku 1988 albumom Darmoděj. Medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008). V roku 2012 vydal album Tak mě tu máš, ktorý ako najpredávanejší získal ocenenie Anděl 2012. Pesničkár k životnému jubileu vybral to najlepšie z jeho tvorby s názvom Tenkrát. Posledný počin osobitého hudobníka nesie názov Jarek Nohavica a přátelé. Album je živým záznamom z koncertu v Třinci na festivale Noc plná hvězd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona