Jaromír Jágr nastúpil po 230 dňoch za Kladno

NETKY.SK • 12 December 2022, 10:34 • 2 min
Jaromír Jágr nastúpil po 230 dňoch za Kladno

KLADNO - Český hokejista Jaromír Jágr nečakane nastúpil v nedeľu v extraligovom zápase Kladna proti Libercu (3:7). Päťdesiatročný útočník absolvoval svoj prvý súťažný duel po dlhých 230 dňoch, vo štvrtom útoku odohral viac ako 15 minút a zaznamenal dve asistencie.

slovakia

left justify in out

Štart majiteľa klubu pritom nebol plánovaný, rozhodol sa nastúpiť pre virózu, ktorá vypukla v kabíne Kladna. Českému klubu povolilo vedenie súťaže preložiť si piatkový zápas s Pardubicami, v nedeľu už odklad zamietlo. "Môj štart nebol dopredu plánovaný. V sobotu sme mali na tréningu dvanásť hráčov, hrozila nám kontumácia a nechcel som, aby k nej došlo," opísal dôvody prvého štartu v sezóne Jágr, ktorý vo februári budúceho roka oslávi 51. narodeniny. Jágrovi sa podarilo v zápase dvakrát asistovať. Najskôr v 37. minúte po strele hokejového veterána znížil na 2:3 Matyáš Filip a v 56. minúte prihral legendárny útočník na gól Mateja Berana. "Zbytočne sme si to u nás v tretine komplikovali a robili chyby. Hru musíme zjednodušiť a hrať zodpovednejšie," povedal Jágr, ktorý nastúpil na zápas prakticky bez tréningu. Podľa jeho slov však nepociťoval problémy s fyzickou pripravenosťou. "Na ľad chodím občas ako tréner, ale inak je ťažké chodiť s mužstvom, pretože som 21. alebo 22. hráč. Akurát by som narušil tréning, čo by nebolo dobré, takže som netrénoval. Fyzicky sa cítim dobre," uviedol pre hokej.cz dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese Pittsburghu Penguins. Ďalšie štarty druhého najproduktívnejšieho hráča v dejinách zámorskej NHL sú otázne. Výrazne im však nahráva zranenie skúseného útočníka Kladna Jakuba Klepiša, ktorý si zlomil nohu. "Vyzerá to, že bude mimo zhruba mesiac a pol. Musíme si poradiť," dodal Jágr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona