Jarolímovi chýbala uvoľnenosť v ofenzíve,odchod zo Slovana dementoval

NETKY.SK • 4 August 2011, 14:02 • 2 min
Jarolímovi chýbala uvoľnenosť v ofenzíve,odchod zo Slovana dementoval

Jarolímovi chýbala uvoľnenosť v ofenzíve,odchod zo Slovana dementoval

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava sa v tejto sezóne nestane historicky štvrtým klubom spod Tatier, ktorému by sa podaril prienik do vytúženej skupinovej fázy Ligy majstrov. "Belasí" zostali ešte pred poslednou kvalifikačnou fázou, tzv. play off, v 3. predkole na štíte APOEL-u Nikózia po remíze 0:0 na Cypre, resp. prehre 0:2 v odvete na Pasienkoch.
      Oba súboje Slovana s cyperským šampiónom mali spoločný menovateľ v tom, že technickejšia vyspelosť legionárov APOEL-u im umožnila držať loptu oveľa častejšie na kopačkách. Slováci, ktorí sa nesmierne nalopotili v snahe získať ju od súpera do vlastnej moci, si navyše v oboch zápasoch nevypracovali žiadnu väčšiu gólovú príležitosť. Aj český tréner Bratislavčanov Karel Jarolím potvrdil, že jeho tím zlyhal najmä v ofenzíve. "My sme si v obrannej činnosti naše úlohy plnili, až na prvú gólovú situáciu. Ale smerom dopredu má naše mužstvo na viac, ako to predviedlo v týchto zápasoch. Chýbalo mi tam viac pokoja a viac uvoľnenosti, bolo to príliš kŕčovité. Bolo to spôsobené možno tým, že súper mal často loptu v držaní. Získať ju stálo veľa energie a o to menej sa potom môžete aktívnej zapojiť do hry smerom dopredu," hodnotil Jarolím.
      Rozhodujúce momenty stredajšej odvety sa udiali tesne po sebe po hodine hry. Najprv v 58. minúte využil peknú kolmicu za obranu domácich brazílsky útočník Ailton, a vzápätí stratil Slovan vylúčeného stredopoliara Erika Grendela. "Po inkasovanom góle a červenej karte už mal súper hru pod kontrolou a bolo strašne ťažké proti nim v desiatich ľuďoch ešte niečo s výsledkom urobiť. Opakujem, prvý gól ma mrzí, ale ten druhý bola už len kozmetická úprava," dodal lodivod domácich, o ktorého prejavil záujem saudskoarabský klub Al-Ahli. Jarolím však jeho medializovaný odchod dementoval: "Nič som nikde nepodpísal a nič nie je v štádiu, že by som mal odísť."
      Na piatkový žreb play off LM sa tak môže tešiť APOEL, meno Slovana sa ocitne "len" v osudí play off Európskej ligy 2011/2012. Tréner Cyperčanom Ivan Jovanovič bol po postupe maximálne spokojný: "Sme veľmi šťastní, že sme postúpili do play off Ligy majstrov. APOEL bol v oboch zápasoch lepší, ak sa pozriem spätne na oba zápasy. Postúpili sme zaslúžene. Pre nás to bolo veľmi dôležité, že sme nabrali skúsenosti v európskych zápasoch. Ukázalo sa, že sa už nemusíme spoliehať iba na domácu pôdu, ale dokázali sme vyhrať aj vonku. Slovan má dobrý tím, ale o to viac nás teší, že sme sa presadili našou hrou."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies