Jarolím po debakli 1:5 v Rostove: "Zaslúžil by som si verejnú popravu"

NETKY.SK • 11 September 2018, 09:50 • 2 min
Jarolím po debakli 1:5 v Rostove: "Zaslúžil by som si verejnú popravu"

ROSTOV - Českí futbaloví reprezentanti utrpeli v rostovskej aréne najťažšiu prehru v ére samostatnosti. Tréner Karel Jarolím po výprasku 1:5 s Ruskom zobral všetko na seba a vyhlásil, že by si zaslúžil ísť pod gilotínu.

slovakia

left justify in out

Už po ceste domov sa potom podľa portálu idnes.cz s predstaviteľmi Futbalovej asociácie ČR dohodol na predčasnom ukončení spolupráce.

"Je mi veľmi zle. Zaslúžil by som si verejnú popravu. Za všetko môžem ja. Je to ďalšia tvrdá rana. Štvrtková domáca prehra s Ukrajinou bola veľmi nepríjemná a bolela, no toto bolo kruté. Mužstvo bude asi potrebovať nejaký impulz," citoval server idnes.cz slová teraz už bývalého kouča českého národného tímu. Česi budú najbližším súperom Slovenska v Lige národov 2018/2019. Derby sa uskutoční 13. októbra na štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Česi v Rostove zaspali úvod a po polhodine hry prehrávali už 0:3. "Nezachytili sme začiatok, góly padli po našich hrubých chybách. Prvý, druhý aj tretí. V druhom polčase sme sa síce trochu nadýchli a skorigovali výsledok, ale potom sme žiaľ opäť dvakrát inkasovali. Zo štandardnej situácie a z brejku. Rusi nás dorazili," dodal Jarolím, ktorý hneď po zápase nechcel hovoriť o prípadnej rezignácii. "Nebudem to teraz riešiť na pozápasovej tlačovej konferencii. Všetko sa dozviete v najbližších hodinách," uviedol pre akreditované médiá. O niekoľko hodín neskôr na lavičke národného tímu skončil. Pôsobil na nej od augusta 2016.

Kritikou do vlastných radov nešetril brankár Tomáš Koubek, ktorý dostal v prípravných zápasoch s Austráliou a Ruskom dokopy deväť gólov. "Už dlhší čas strácame kontakt s kvalitnými európskymi tímami. S Rusmi ani Ukrajincami sa technicky teraz nemôžeme porovnávať. Je to ubíjajúce aj pre našich fanúšikov, ktorí stále vidia éru Pavla Nedvěda a Karola Poborského, EURO 2004 v Portugalsku, MS 2006 v Nemecku. Ale táto éra je preč. Uplynulo veľa rokov od etapy, počas ktorej sme mali k dispozícii takýchto hráčov, ktorí stíhali a boli najlepší vo všetkých aspektoch," priznal Koubek.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies