Jarnú lyžovačku si môžu lyžiari užiť vo viacerých tatranských strediskách

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 12:35 • 2 min
Jarnú lyžovačku si môžu lyžiari užiť vo viacerých tatranských strediskách

Jarnú lyžovačku si môžu lyžiari užiť vo viacerých tatranských strediskách

slovakia

left justify in out

img

V lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách si môžu ešte lyžiari naplno užiť jarnú lyžovačku, v nižšie položených strediskách sa lyžuje už len cez víkendy. "My prevádzkujeme stredisko už len cez víkendy, snehu je dosť, len ľudí je málo," zhodnotil vedúci strediska Ždiar – Strednica Marián Bekeš.
      Sneh podľa neho zo zjazdoviek ešte neodchádza a mal by vydržať aspoň do Veľkej Noci. "Nebola to najhoršia sezóna, vzhľadom na tú biedu, čo je všade, tak u nás to bolo celkom dobré. Drží sa to zhruba na rovnakej úrovni ako v minulom roku," dodal Bekeš. Podmienky sú v Ždiari stále veľmi dobré. 
      Do konca týždňa je v prevádzke aj stredisko Ski Bachledova, kde sú lyžiarom k dispozícii zjazdovky Jezersko, Bachledka a Deny. "Potom už budeme lyžovať len cez víkendy, keďže ľudí je pomenej, hoci tie podmienky sú u nás stále veľmi dobré," priblížil situáciu v stredisku jeho prevádzkovateľ Vladimír Siska. Snehu je tu dostatok a lyžovať by sa malo aj tu aspoň do Veľkej Noci. "Dúfame, že neprídu dažde, alebo nejaké veľké oteplenie, máme rezervy snehu, takže niektoré nedostatky na svahoch vieme ošetriť," ubezpečil Siska. Sezónu v stredisku zhodnotil ako štandardnú, zaznamenali tu menší úbytok návštevníkov, nešlo však o nejaké vysoké čísla.
      Cez týždeň už nie je v prevádzke ani stredisko Drienica. "Sneh ešte máme, len nie je ľudí, v piatok (23.3.) sa rozhodneme, či ešte spustíme vleky, uvidíme podľa záujmu," konštatoval riaditeľ strediska Dušan Šiška. Sezóna bola podľa neho zhruba rovnaká ako minulý rok, len oveľa chladnejšia a suchšia, čo si vyžiadalo podstatne vyššie náklady na zasnežovanie. 
      Lyžovať bez obmedzení sa ešte stále dá na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici. "V ranných hodinách je tá lyžovačka u nás ešte veľmi dobrá, potom ten sneh trošku mäkne. Predpokladáme, že v plnej prevádzke budeme ešte týždeň po Veľkej noci," zhodnotil situáciu na Štrbskom Plese vedúci strediska Peter Tomko. V prípade, že bude záujem verejnosti a vydrží aj počasie, lyžovačku sú tu schopní potiahnuť aj dlhšie. Sezóna sa začala podľa Tomka veľmi dobre, aj január bol z pohľadu návštevnosti vydarený, čísla trošku pokazil február, keďže bolo veterno a dosť chladno. "Marec ale vyzerá zase dobre, výsledky budú určite priaznivé," dodal Tomko.
      V Tatranskej Lomnici sú stále v prevádzke všetky lanovky i zjazdovky, snehu je dostatok na tri až štyri týždne. "Umelý sneh by mal vydržať dosť dlho, aj v Sedle máme ešte dostatok prírodného snehu, tu sa bude lyžovať možno ešte dlhšie," priblížil marketingový manažér Tatry Mountain Resorts Juraj Chovaňák. Od budúceho týždňa už pravdepodobne nebude v prevádzke stredisko Jakubkova lúka v Starom Smokovci. Podmienky v Tatranskej Lomnici sú stále veľmi dobré, najmä v ranných a doobedňajších hodinách. "Zaznamenali sme nárast počtu návštevníkov v celých Vysokých Tatrách, zvýšila sa aj predajnosť ski balíkov," doplnil Chovaňák.
      Oficiálne sa lyžovačka vo Vysokých Tatrách túto sezónu začala 10. decembra 2011. Rekord, čo sa týka otvorenia sezóny, patrí Ždiaru, kde sa v roku 2009 lyžovalo už 16. októbra. Najdlhšia lyžovačka bola v sezóne 2008/2009 na Štrbskom Plese, kedy sa tu lyžovalo až 186 dní. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies