Jarniho záhadný prestup do Coventry stroskotal na rodine

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 16:24 • 2 min
Jarniho záhadný prestup do Coventry stroskotal na rodine

ZÁHREB - Rozhodnutie rodiny sa podpísalo pod nikdy neuskutočnený angažmán bývalej chorvátskej hviezdy Roberta Jarniho v anglickom klube Coventry City, priznal s odstupom 16 rokov samotný futbalista.

slovakia

left justify in out

Niekdajší vynikajúci defenzívny univerzál po troch rokoch v Betise Sevilla prestúpil v lete 1998 za 2,6 milióna libier na Highfield Road, ale z tribúny si pozrel prípravný zápas svojho nového tímu a zdupkal preč. O pár dní ho Real Madrid predstavil ako novú posilu, od Coventry ho odkúpil za 3,4 milióna libier. Podľa niektorých zdrojov išlo o Jarniho taktický ťah, keďže Betis zamietol jeho priamy prestup do Realu.

 

"Nepovedal by som, že išlo o manželkino rozhodnutie, ale bolo to v záujme rodiny. Práve ona bola proti nášmu presunu do Anglicka. Mali sme malé deti, dcérka navštevovala v Španielsku základnú školu a rozhodli sme sa zostať v tejto krajine," vyjardil sa pre Coventry Telegraph dnes 45-ročný začínajúci tréner. "Vtedajší kouč Gordan Strachan ma do Coventry veľmi chcel. Páčil sa mu môj herný prejav v španielskej lige aj reprezentácii, ale keď prišla ponuka od Realu, rozhodol som sa ju akceptovať. Keď som o tom povedal Strachanovi, pochopil ma," dodal Jarni, bronzový z majstrovstiev sveta vo Francúzsku 1998.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies