Jarné prázdniny pod Tatrami aj s dažďom

NETKY.SK • 23 Február 2015, 16:56 • 2 min
Jarné prázdniny pod Tatrami aj s dažďom

POPRAD - S jarnými prázdninami školákov pod Tatrami prišla aj zmena počasia.

slovakia

left justify in out

V nižších polohách si podľa meteorológov deti veľa snehu neužijú, počas tohto týždňa ich čaká skôr daždivé počasie. Teplejšie budú nielen dni, ale aj noci. Podľa Jozefa Kozuba, meteorológa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by malo ochladenie prísť až počas víkendu.

 

Dnes pod Tatrami prázdninujúcich školákov čakalo oblačné a hmlisté počasie. Podobne by to malo vyzerať aj počas celého týždňa. „V utorok, v stredu a vo štvrtok očakávame veľa zrážok, oblačné a zamračené počasie ako aj dážď,“ uviedol Kozub. Od 700 až 800 metrov by však podľa jeho slov mohlo aj snežiť, čo platí aj pre oblasť Štrbského Plesa, kde by mohlo prírodného snehu pribudnúť. Teploty v noci by sa mali pod nulou pohybovať len výnimočne. „Čakajú nás teplé noci, okolo nuly a nad bodom mrazu,“ vysvetlil meteorológ. Počas nasledujúcich dní tak pod Tatrami skôr naprší ako nasneží. 

 

img

 

V piatok 27. februára sa počasie začne meniť. Od 700 metrov sa môžu objaviť aj snehové prehánky. Sobota a nedeľa by mala byť bez zrážok. „Počasie bude polooblačné, len v podhorí môže byť hmlisté. Klesne aj teplota v noci, bude sa pohybovať prevažne pod nulou, do mínus troch až mínus štyroch stupňov. Cez deň, ak vykukne slniečko, sa môže teplota opäť zohriať na štyri až päť stupňov nad nulou,“ povedal pre SITA meteorológ Kozub. Sneženie možno očakávať v stredných a vo vysokých polohách. Kým snehu na tatranských zjazdovkách možno pribudne, v tých nižších polohách sa zrejme začne roztápať. Dážď so snehom možno očakávať aj v Poprade. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies