Jarná únava

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 13:53 • 2 min
Jarná únava

BRATISLAVA - Aj keď je práve jar považovaná za to najkrajšie obdobie v roku, na niektorých môže zaútočiť pocit únavy, ktorý nám kradne energiu so slniečka sviežu vitalitu. Prečítajte si recept na jarnú malátnosť, zamávajte ospalosti na rozlúčku, privítajte chuť vyskúšať a spoznať noví veci či dokonca zažiť nové dobrodružstvo.

slovakia

left justify in out

Vytiahnite rodinu alebo domáceho miláčika na prechádzku

Slnečná energia a jej hrejivé dotyky vedia s našou fyzickou aj duševnou schránkou hotové zázraky a my ju považujeme za dôležitú práve vo chvíli, keď nás sužuje jarné vyčerpanie. Radujte sa zo zmeny jarného obdobia a choďte sa prejsť zeleno žiariacimi trávnikmi, ružovými kvietkami, ovocnými stromami, práve tieto atribúty výborne vystihujú jar. Nie je dobré o nich iba čítať a zaliezť do postele, alebo preležať deň pred telkou. Vyrazte von a z plných pľúc sa nadýchnite tej jarnej nádhery.

 

Jóga vám dodá energiu

Vravíte si, že potrebujete upraviť váhu do plaviek ale vôbec sa vám do toho nechce a k tomu to vyčerpanie? Čo poviete práve na jógu, tá dokáže telo upokojiť, ale tiež toto cvičenie fantasticky dobíja baterky. Doporučujeme tiež víkendové semináre, ktorých výhodou je rýchlejšie osvojenie si zostavy a potom si ju môžete pravidelne cvičiť v pohodlí svojho domova.

 

Tip: Čo vás spoľahlivo prinúti cvičiť? Nechajte si podložku na cvičenie na mieste tomu určenom a zakaždým, keď vám na ňu padne zrak, donútite sa k pravidelnému pohybu. Existuje nespočetne veľa typov jógy a určite nájdete tú svoju.

 

Svieži jedálniček, pitný režim a vitamíny

Vyškrtnite tučné, kaloricky bohaté pokrmy a sladkosti. Zima je už dávno preč, preto nie je potrebné budovať tepelné zásoby. Uvarte si zeleninové jedlá, alebo si dajte aspoň zeleninovú prílohu, šalát alebo dávku ovocia. Čo napríklad rizoto, špenát alebo karfiol na váš obľúbený spôsob. Možností je hneď niekoľko, dobré sú aj smoothie nápoje – koktejly. Nezabúdajte tiež piť (ženy pijú často menej, než je skutočne potrebné), preto pozor na to.

 

Dôležitý je tiež relax a odpočinok, nastavte si aj pravidelný spánkový interval a predovšetkým myslite pozitívne a veselo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies