Jarná premiéra Róberta Maka, Norimberg s treťou výhrou

NETKY.SK • 17 Február 2014, 13:52 • 2 min
Jarná premiéra Róberta Maka, Norimberg s treťou výhrou

NORIMBERG - Dvadsaťdvaročný stredopoliar bol členom základnej zostavy v nedeľňajšom ligovom súboji na pôde Augsburgu.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak v službách 1. FC Norimberg absolvoval v nedeľňajšom stretnutí 21. kola najvyššej nemeckej súťaže na pôde FC Augsburg svoj premiérový štart v jarnej časti dlhodobej súťaže. Dvadsaťdvaročný stredopoliar bol členom základnej zostavy, odohral 55 minút a jeho tím sa tešil z víťazstva 1:0 zásluhou gólu Josipa Drmiča. "Dostal som šancu na pravej strane zálohy. Cítil som, že som dlhšie nehral, naposledy v príprave. Nebol som taký uvoľnený, snažil som sa však, bojoval som pre mužstvo. Z mojej strany to nebolo ideálne, ale hlavné je, že sme zvíťazili," uviedol Mak pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

 

"Povzbudilo ma to, že mi tréner dal príležitosť a naďalej so mnou počíta. Verím, že v ďalších zápasoch to bude z mojej strany lepšie. Trochu som sa bál, aby som niečo nepokazil, snažil som sa plniť si obranné úlohy, ktoré som dostal," skonštatoval bývalý člen akadémie Manchestru City. 

 

Norimberský klub, ktorý na jeseň ani raz nevyhral, zaznamenal v odvetnej časti súťaže tri víťazstvá zo štyroch duelov. Nestačil len na suverénneho lídra I. bundesligy Bayern Mníchov. "To 'šťastíčko', ktoré sa nám v jeseni otáčalo chrbtom, sa vrátilo na našu stranu a sme veľmi radi. Víťazstvo v Augsburgu bolo veľké a dôležité. Odlepili sme sa zo zostupových pozícií. Teraz nás čaká ťažký duel s Braunschweigom, ale tiež sa pokúsime vyhrať," uzavrel Róbert Mak. 1. FC Norimberg figuruje na 14. priečke tabuľkového poradia so ziskom 20 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies