Jardim po vyradení Arsenalu: Vo štvrťfinále budú všetci chcieť Monaco

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 08:28 • 2 min
Jardim po vyradení Arsenalu: Vo štvrťfinále budú všetci chcieť Monaco

MONACO - V osemfinálovej odvete futbalovej Ligy majstrov na pôde AS Monaco dokázali zmazať dvojgólové manko. Rovnako ako pred dvomi rokmi v konfrontácii s Bayernom Mníchov im však zostali iba oči pre plač. O vyradení Arsenalu Londýn rozhodol presný zásah Yannicka Ferreiru-Carrasca v štvrtej minúte nadstaveného času z úvodného zápasu na Emirates Stadium.

slovakia

left justify in out

Podľa kouča Arsena Wengera, ktorý odštartoval svoju trénerskú kariéru práve v Monacu, doplatili "kanonieri" na množstvo nevyužitých šancí. "Vedeli sme, že Monacu bude v odvete veľmi ťažké streliť tri góly, no napokon sme neboli ďaleko od splnenia nášho cieľa. Nechcem teraz polemizovať, či Monaco postúpilo zaslúžene alebo nie. Rozhodlo to, že v koncovke sme boli málo efektívni. Svoju úlohu zohral v konečnom účtovaní aj fakt, že v prvom stretnutí sme spravili psychologické chyby. Po skorigovaní výsledku sme v snahe vyrovnať v závere zabudli na zadné vrátka a gól na 1:3 sa nám stal osudným," citovala slová Wengera agentúra Reuters.

 

Nemecký obranca v službách Arsenalu Per Mertesacker nešetril kritikou na adresu svojho tímu. "Do štvrťfinále Ligy majstrov postúpilo lepšie mužstvo. Monaco je zaslúžene medzi najlepšou osmičkou, lebo v prvom zápase hralo oveľa lepšie ako my, narobilo nám veľké problémy. Dnes sme podali diametrálne odlišný výkon ako doma, počas celých 90 minút sme dominovali, premenili sme však iba dve šance a to nestačilo. Je absolútne v poriadku, že francúzsky vicemajster ide ďalej. My sa musíme snažiť nadviazať na dnešný výkon v zápasoch Premier League a v anglickom FA Cupe." Aj útočník Olivier Giroud priznal, že Monaco postúpilo zaslúžene. "Do posledných sekúnd sme búšili do ich obrany, ale tá bola pevná. Monaco si už postup jednoducho nenechalo ujsť. Klobúk dolu pred ich výkonom."

 

Tréner "kniežat" Leonardo Jardim bol na svojich zverencov hrdý. "Za skvelý výkon a víťazstvo 3:1 na pôde Arsenalu sme si zaslúžili pokračovať v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. Londýnčania v odvete potrestali dve naše chyby, no v závere sme ich nepustili k ničomu. Dnešný zápas bol presne taký, aký sme očakávali, vyznačoval sa veľkou intenzitou. Som si istý, že všetky tímy budú teraz pri štvrťfinálovom žrebe chcieť za súpera Monaco. Nepoučili sa z toho, že náš tím nemožno podceniť." Stredopoliar Geoffrey Kondogbia v rozhovore pre BeIN Sport na margo odvetného duelu poznamenal: "Po prvom inkasovanom góle sme sa dostali do zložitej situácie. Stiahli sme sa na vlastnú polovicu, vôbec sme sa nesnažili tvoriť hru a vyrovnať. Som rád, že sme to napokon zvládli. Proti Arsenalu sme neboli favoritmi, zápasy sa však vždy rozhodujú na ihrisku, nie pred úvodným výkopom."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies