Jarabica v známom prostredí, chce byť predovšetkým zdravý

NETKY.SK • 12 Január 2015, 14:09 • 2 min
Jarabica v známom prostredí, chce byť predovšetkým zdravý

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Marián Jarabica sa v súčasnosti pripravuje v českom tíme najvyššej súťaže SK Dynamo České Budějovice, kde už pôsobil v sezóne 2009/2010.

slovakia

left justify in out

Bývalý mládežnícky reprezentant SR sa potýka často so zraneniami, na juhu Česka sa objavil na skúške. "Hľadáme skúseného stopéra. Jarabica by bol pre nás riešenie, ale musí byť zdravý. Fanúšikovia ho tu majú radi, preto mu chceme dať príležitosť. Vidieť, že futbal hrať vie, ale po niekoľkých tréningoch a jednom nevydarenom prípravnom stretnutí s Duklou (0:6) je ťažké robiť akékoľvek závery. Máme o Mariána záujem, no opakujem - musí byť zdravotne v poriadku," citoval web iSport.cz slová tréner Českých Budějovíc Luboša Urbana na margo 25-ročného slovenského obrancu (nar. 27. apríla 1989).

 

Jarabica pôsobil v Banskej Bystrici, poľskej Cracovii Krakov, hosťoval v bulharskom mužstve Ludogorec Razgrad, naposledy účinkoval na jeseň v rodnej Čadci v tretej najvyššej slovenskej súťaži. "Predovšetkým chcem byť zdravý a znovu sa do toho dostať. Prakticky tri roky som nehral, zdravotný stav je u mňa na prvom mieste. Chcem sa opäť vrátiť do starej bývalej formy. Dúfam, že v Č. Budějoviciach to budem mať ľahšie, pretože ma tu poznajú," skonštatoval Marián Jarabica a na otázku, či sa po jeseni 12. tím tabuľky Synot ligy zachráni medzi českou futbalovou elitou, doplnil: "Keď som tu bol pred piatimi rokmi, hrali sa v pokojnom strede tabuľky. To by som si znovu želal, bude potrebné zvládnuť na jar prvé zápasy a nenerváčiť sa až do konca." 

 

Priaznivci juhočeského klubu si v súvislosti s Jarabicom "vybavia" predovšetkým duel 3. kola v sezóne 2010/2011, v ktorom 1. augusta 2010 práve 193 cm vysoký slovenský zadák rozhodol gólom o víťazstve Českých Budějovíc nad vtedajším úradujúcim majstrom Spartou Praha 1:0. Podľa iSport.cz vedenie ho následne predalo do Cracovie Krakov za takmer desať miliónov českých korún. "To už je viac ako štyri roky. Vtedy sa mi to vyslovene podarilo, strelil som do sparťanskej siete víťazný gól. Teraz by ma však potešilo, keby som pravidelne hral. Keď strelím nejaký gól, tak mi je mi jedno, ktorému súperovi. Proti Sparte je síce veľmi pekné skórovať, ake každý presný zásah má svoju cenu," dodal M. Jarabica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies