Jarábek pred prvým zápasom proti Linfieldu: Čaká nás kvalitný súper

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:27 • 2 min
Jarábek pred prvým zápasom proti Linfieldu: Čaká nás kvalitný súper

TRNAVA - Tréner futbalistov Spartaka Trnava Juraj Jarábek očakáva od štvrtkového prvého duelu 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti severoírskemu Lifieldu Belfast náročnú konfrontáciu. "Andeli" odohrajú duel opäť vo svojom prechodnom domove v Zlatých Moravciach, úvodný výkop je na štadióne ViOn-u na programe o 20.05 h.

slovakia

left justify in out

Spartak v 1. kole postúpil po bojovnom dvojzápase cez Olimpic Sarajevo, keď po remíze 1:1 v Bosne a Hercegovine uhrali Trnavčania v domácej odvete bezgólový výsledok. Od tímu z Belfastu očakáva Jarábek iný štýl futbalu. "Myslím, že z ich strany uvidíme typickú ostrovnú hru. Budú bojovať o každú loptu, hrať otvorený a agresívny futbal. Používajú systém 4-4-2 s dvoma silnými útočníkmi na hrote. Každopádne, čaká nás kvalitný súper," povedal pre TASR trnavský kouč.

 

Trnava nastúpi vo štvrtok bez dvoch kľúčových stredopoliarov. Najlepší hráč klubu v uplynulej sezóne Ján Vlasko sa minulý týždeň na tri roky upísal poľskému Zaglebie Lubin. Absentovať bude aj Brazílčan Cleber, ktorý má prasklinu v členkovom kĺbe a čaká ho niekoľkotýždňová pauza. Vedenie klubu na to zareagovalo tým, že angažovalo Argentínčana Alda Baeza, ktorý pred svojím odchodom do Slavie Praha patril v drese AS Trenčín medzi elitu ligy. "Stále neviem, či sa stihnú dotiahnuť papiere a Baez bude schopný zajtra hrať. Uvidíme, každopádne hráč je pripravený. Vlasko s Cleberom určite budú chýbať, ale musíme sa s tým vyrovnať," dodal Jarábek.

 

V bráne Spartaka dostane opäť šancu iba 18-ročný Adam Jakubech. Ten spasil "andelov" v samom závere odvetného súboja proti Sarajevu, keď v 89. minúte dobre vybehol pri šanci osamoteného Dalibora Pandžu. "Podržal mužstvo a vyslúžil si tak právo opäť chytať. Menšie zdravotné problémy hlásili Sabo a Grebež, ale mali by byť k dispozícii. Urobíme všetko preto, aby sme uhrali čo najlepší výsledok pred odvetou," naznačil ambície tímu Jarábek.

 

Linfield, ktorý v severoírskej lige skončil na druhom mieste s desaťbodovou stratou na majstrovský Crusaders, má za sebou dvojzápas s NSI Runavík z Faerských ostrovov. Doma vyhrali Severní Íri 2:0, v odvete ťahali za kratší koniec po výsledku 3:4.

 

2. predkolo EL 2015/2016 - 1. zápas (štadión FC ViOn Zlaté Moravce, 20.05 h):

Spartak Trnava - Linfield FC, rozhoduje: Vilkov (Rus.)

predpokladané zostavy:

Trnava: Jakubech - Tóth, Nikolič, Godál, Čonka - Casado, Sabo - Halilovič, Schranz, Harba - Mikovič

Linfield: Ross Glendinning - Reece Glendinning, Ward, Hegarty, Clarke - Sproule, Kee, Lowry, Burns - Waterworth, Bates



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies