Jarábek dá Mikovičovi odmenu aj poza uši, Sabo: Boli sme lepší fyzicky

NETKY.SK • 8 August 2014, 08:39 • 2 min
Jarábek dá Mikovičovi odmenu aj poza uši, Sabo: Boli sme lepší fyzicky

ZLATÉ MORAVCE - Futbalová Trnava opäť poriadne zamútila vodu v pohárovej Európe, v tejto sezóne prenikla z 1. predkola Európskej ligy UEFA už do play off, v ktorom sa pobije o postup do vytúženej skupinovej fázy.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Juraja Jarábka vyradili na tejto ceste maltský Hibernians, gruzínske Zestafoni a aj škótsky St. Johnstone a v piatok sa dozvedeli po žrebe v Nyone meno poslednej prekážky v snahe zahrať si v pohárovej Európe minimálne do decembra.

 

Trnava tak vyrovnala svoje pohárové maximum zo sezóny 2011/2012, keď ju až v play off zastavil Lokomotiv Moskva. "Andeli" pred skvelou domácou kulisou v odvete v Zlatých Moravciach mali náskok 2:1 z prvého súboja v Škótsku. Ich súper si manko uvedomoval, v prvom polčase bol lepší a strelil aj šťastný prvý gól. V druhom dejstve ale Trnava skúsene nebezpečenstvo eliminácie odvrátila, využila hrubú chybu súpera a gól Martina Mikoviča v 83. minúte spečatil jej postup pri dobre zvládnutom závere súboja. Kouč Jarábek autora domáceho gólu pochválil, ale aj pohanil: "Mikovič dostane špeciálnu odmenu, ale na druhej strane dostane aj poza uši, pretože dostal zasa úplne zbytočnú žltú kartu a v play off je out. No boli to emócie. Ale odohral dobrý zápas, veľa nabehal a ten gól nás upokojil."

 

Náročný program Spartaka v lige aj v Európe dáva hráčom poriadne zabrať. Stredopoliari Vlasko aj Sabo dohrali so sebazaprením, Jarábek preto avizuje zmeny v zostave v nedeľu v domácom ligovom zápase s nováčikom z Podbrezovej. "Sabo má silno narazené prsty, dúfam, že to nebude nič vážne. Povedal som, že dokiaľ nemá odtrhnutú nohu, alebo svalové zranenie, tak striedať nebudeme. Je to daň za to, že hráme prakticky trinástimi hráčmi už deviaty zápas za mesiac, nie je čas regenerovať a je to náročné, ale chlapcov to zasa posúva. V nedeľu musíme niečo vymyslieť na zápas v lige, aby si hráči do play off oddýchli."

 

Aj podľa Saba hrali domáci v prvom polčase horšie ako ich súper, no potom nabrali správny kurz k postupu. "Vstúpili sme do zápasu bázlivo. V prvom polčase sme nehrali to, čo sme chceli. Súper bol jasne lepší, začo si zaslúžil aj ten gól. V druhom polčase to už bolo vyrovnané. Škóti nakopávali lopty a my sme si ich pozbierali. Bolo to zaslúžene 1:1. Už v polčase sme si povedali, že toto nemôžeme pustiť," zhodnotil odvetu hráč, podľa ktorého jedným z rozhodujúcich aspektov bola aj dobrá fyzická pripravenosť Trnavy: "Škóti boli nebezpeční, ale my dobre trénujeme a makáme a to sa teraz odzrkadlilo, myslím, že sme boli lepšie fyzicky pripravení. Boli síce nepríjemní a celý zápas hrýzli, ale zvládli sme to. Sme šťastní za ten postup.

 

Pri góle hosťujúceho Steva Maya nemohol po teči vlastného obrancu brankár Trnavy Dobrivoj Rusov veľa urobiť. Aj jeho však uspokojil najmä postup: "Gól mrzí, škoda, bola to tečovaná strela. Nebola ohrozujúca v prvom momente, asi by som ju chytil. Hlavné je, že sme postúpili. Škóti sú dobrí hlavičkári a hoci prvý zápas nás nepreverili, teraz hrali lepšie. Chvalabohu sme to ustáli a postúpili."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies