Jar je tu: Včera sa počas dňa miestami oteplilo o viac ako 20°C

NETKY.SK • 15 Február 2017, 20:01 • 2 min
Jar je tu: Včera sa počas dňa miestami oteplilo o viac ako 20°C

BRATISLAVA - V utorok (14.2.) sa počas dňa oteplilo miestami aj o viac ako 20 stupňov Celzia, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Na staniciach Mlynky, Vernár, Rabča, Podolínec a Plaveč bolo ráno mínus 12 až mínus 14 stupňov Celzia, popoludní sa oteplilo na osem až deväť stupňov Celzia. "Najvýraznejší rozdiel sme zaznamenali na stanici Plaveč, a to až 22,1 stupňa Celzia. Ráno bolo mínus 13,9 stupňa Celzia, popoludní 8,2 stupňa Celzia," napísali meteorológovia na Facebooku.

 

 

V utorok ale nechýbali ani celodenné mrazy. Teplota sa udržala pod nulou v lokalitách s dlhotrvajúcou hmlou a nízkou oblačnosťou, čo bolo najmä v nižších polohách Košického kraja a na juhu Banskobystrického a čiastočne aj Prešovského kraja.

 

Počasie pod vplyvom tlakovej výše pri malej oblačnosti často prináša veľké rozdiely v teplote vzduchu v rámci dňa, vysvetľuje SHMÚ. Kým v noci sa výrazne ochladzuje, cez deň sa výrazne otepľuje.

 

Na Slovensku za začalo otepľovať v utorok (14.2.), príjemné počasie má byť aj v nasledujúcich dňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies