Jar je čas na zmeny v byte, priestory treba presvetliť a starého sa zbaviť

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 09:12 • 2 min
Jar je čas na zmeny v byte, priestory treba presvetliť a starého sa zbaviť

BRATISLAVA - S príchodom jari treba odložiť zimné veci, dôležité je zbaviť sa nepotrebného a nepraktického. V izbách je potrebné dopriať si viac priestoru, je možné ich oživiť i rastlinami. Kto má chuť na výraznejšiu zmenu, môže namaľovať steny trendovými farbami, odporúča Petra Triščíková zo slovenského e-shopu s nábytkom.

slovakia

left justify in out

So striedaním ročných období radí odložiť zimný šatník zo skríň. "Ak nie je dostatok úložných priestorov, treba si vytypovať nevyužité miesta. Napríklad tie pod posteľou. Využite izbu do plnej výšky až pod strop," povedala Triščíková. Pre zväčšenie kapacity možno zvážiť aj zakúpenie nadstavcov na skrine.

 

Pocit priestoru a vzdušnosť ovplyvňujú aj iné faktory. Častým nedostatkom domácností býva snaha vtlačiť aj do malých miestností príliš veľa nábytku. V miestach, ktoré navodzujú pocit stiesnenosti, je potrebné zvážiť výmenu niektorých zariadení či zmenu rozmiestnenia. "Existuje množstvo úsporných a multifunkčných produktov. Ide o rozkladacie sedacie súpravy, stoly či detský rastúci nábytok," povedala Triščíková. Do izieb by vyberala svetlé odtiene.

 

Oživiť priestory dokážu aj rastliny. Treba to podľa Triščíkovej skúsiť štýlovo. Je možné urobiť si živú stenu, či dať kvety do nástenných nádob alebo ich položiť vo väčšom zoskupení na stolík alebo komodu. Rastliny zlepšujú vnútornú klímu a zvlhčujú vzduch.

 

Steny vo farbe odtieňa mladých lístkov a trávy podľa Triščíkovej navodia "pocit pokoja a relaxu". Kus nábytku vo výraznejšom farebnom odtieni zase vnesie do priestoru dynamiku a akcent. V obľube ostáva aj pastelová ružová či popolavomodrá.

 

Jar je čas i na obnovu terás. Triščíková radí urobiť "revíziu letného nábytku". Kľúčové je podľa nej posedenie. Ľudia by sa mohli inšpirovať čalúnenými záhradnými setmi z umelého ratanu. "Imituje prírodný materiál a je takmer bezúdržbový," povedala. Popularite sa tešia aj záhradné ležadlá. Netreba k nim zabudnúť slnečník a stolík s kolieskami pre jeho pohodlné premiestňovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona