Japonský veľvyslanec sa opäť vracia do Ruska

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:26 • 2 min
Japonský veľvyslanec sa opäť vracia do Ruska

Japonský veľvyslanec sa opäť vracia do Ruska

slovakia

left justify in out

img

Japonsko nariadilo opätovný návrat svojho veľvyslanca do Ruska oveľa skôr, ako sa očakávalo. Dnes o tom informovala agentúre Reuters s odvolaním sa na japonskú agentúru Kyodo. Dôvodom pre jeho dočasné odvolanie bol spor ohľadom Kurilských ostrovov.
      Veľvyslanec Masaharu Kono by mal byť späť v Moskve už dnes na poludnie.
      Tvrdá odozva japonskej diplomacie prišla deň po tom, ako ruský prezident Dmitrij Medvedev, napriek varovaniam z Tokia, navštívil jeden zo štyroch ostrovov v Južných Kurilách, na ktoré si robia nárok obe krajiny.
      Pôvodne sa očakávalo, že k zmierlivému kroku nedôjde pred 13.-14. novembrom, kedy sa v Jokohame koná summit Ázisko-pacifickej hospodárskej spolupráce (APEC). Skorý návrat svedčí o záujme Japonska dohodnúť stretnutie medzi ruským prezidentom Dmitrijom Medvedevom a jeho japonským partnerom Naotom Kanom počas summitu APEC.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona