Japonský súd zakázal opätovné spustenie dvoch jadrových reaktorov

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 10:22 • 2 min
Japonský súd zakázal opätovné spustenie dvoch jadrových reaktorov

TOKIO - Japonský dnes súd vydal dnes predbežné nariadenie, aby dva jadrové reaktory v atómovej elektrárni v meste Takahama v západnej časti krajiny zostali odpojené.

slovakia

left justify in out

Súd svojím rozhodnutím odmietol bezpečnostné povolenie, ktoré pre Takahamu vydal japonský jadrový regulátor - agentúra NRA - ešte pred jej plánovaným opätovným spustením. Malo k nemu dôjsť v tomto roku.

 

Súd v japonskej prefektúre Fukui zakázal prevádzkovateľovi zariadenia, spoločnosti Kansai Electric Power, reštartovať reaktory č. 3 a 4 v elektrárni v Takahame. V prefektúre Fukui sa nachádza približne 12 reaktorov.

Rozhodnutie súdu by mohlo zdržať plány Japonska na opätovné spustenie atómových elektrární. Všetkých 48 reaktorov je v súčasnosti odpojených, vysvetľuje agentúra AP.

 

Súdny príkaz si vyžiadali miestni obyvatelia a ich sympatizanti. Podľa nich by mohlo prípadné rozsiahle zemetrasenie, prekonávajúce bezpečnostné štandardy elektrárne, spôsobiť obrovské škody - podobne ako tomu bolo v prípade Fukušimy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies