Japonský subdodávateľ automobiliek Takata hľadá východisko z krízy

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 15:36 • 2 min
Japonský subdodávateľ automobiliek Takata hľadá východisko z krízy

TOKIO – Japonský subdodávateľ domácich a zahraničných automobiliek Takata hľadá po výmene airbagov, ktorá ho stála milióny dolárov, východisko z finančnej krízy. Informuje o tom DPA.

slovakia

left justify in out

Koncern dnes v Tokiu oznámil, že sa obrátil na investičnú banku Lazard, aby mu pomohla nájsť banky, ktoré by ho podporili úvermi. Podľa agentúry Bloomberg vedenie koncernu začalo rokovania s prípadnými záujemcami o jeho kúpu. Medzi nimi je aj finančný investor KKR.

 

Výmena miliónov airbagov zničila koncernu jeho predchádzajúce pokojné podnikanie. Nekvalitné ochranné zariadenie cestujúcich viedlo v Japonsku a vo svete pri dopravných nehodách k smrti najmenej 13 osôb a veľkému počtu ťažko zranených.

 

Japonské airbagy nemajú v Spojených štátoch dobrú povesť. Americký dohľad pre cestnú premávku začiatkom mája žiadal, aby sa vymenilo ďalších 40 miliónov. Airbagy by mali vymeniť početné automobilky, medzi nimi aj nemecké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona