Japonský skladateľ a klavirista na koncerte v Bratislave spojí hudbu a obrazy

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:41 • 2 min
Japonský skladateľ a klavirista na koncerte v Bratislave spojí hudbu a obrazy

BRATISLAVA - Na audiovizuálny koncert mladého a kreatívneho japonského skladateľa a klaviristu Tempeia Nakamuru pozýva vo štvrtok 12. novembra Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike.

slovakia

left justify in out

Koncert, ktorý ponúkne zaujímavé spojenie Nakamurovej hudby s premietaním obrazov japonskej prírody, sa uskutoční o 19:00 v Koncertnej sieni Dvorana v budove Vysokej školy múzických umení (VŠMU) na Zochovej 1 v Bratislave. Ako ďalej agentúru SITA informovala Zuzana Ondrejková Želinská zo sekcie kultúry a PR japonského veľvyslanectva, koncert je zaujímavý spojením sugestívnej hudby Tempeia Nakamuru s obrazmi očarujúcej japonskej prírody premietanými na plátno. Vstup na koncert je voľný.


Skladateľ a klavirista Tempei Nakamura sa narodil 19. júla 1980 v japonskom meste Kóbe a v súčasnosti žije v New Yorku. Hru na klavír študoval od svojich piatich rokov, až do ukončenia základnej školy. V čase, keď navštevoval nižšiu strednú školu, zasiahlo oblasť ničivé zemetrasenie, ktoré ho pripravilo o strechu nad hlavou. Následné štúdium na vyššej strednej škole bol po šiestich mesiacoch nútený ukončiť a opustiť aj svoj domov. Živobytie si zabezpečoval prácou na rôznych stavbách a demontážach. Zakrátko ho však prijali na vyššiu strednú umeleckú školu, na odbor hudba. Po skončení štúdia na Osaka University of Arts získal možnosť absolvovať výmenný pobyt v USA a dnes striedavo žije v New Yorku a Tokiu. V roku 2010 absolvoval svoj sólový recitál v newyorskej Carnegie Hall a odvtedy sa každoročne vydáva na umelecké turné po Európe, priblížila skladateľa a klaviristu Zuzana Ondrejková Želinská.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies