Japonský premiér: V prípade Severnej Kórei treba vyvinúť tlak, nie dialóg!

NETKY.SK • 21 September 2017, 07:27 • 2 min
Japonský premiér: V prípade Severnej Kórei treba vyvinúť tlak, nie dialóg!

NEW YORK - Tlak a nie dialóg potrebujeme na to, aby sme prinútili Severnú Kóreu upustiť od jadrového programu, povedal dnes vo svojom prejave na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku japonský premiér Šinzó Abe.

slovakia

left justify in out

Snahy vyriešiť problémy prostredníctvom dialógu vyšli podľa neho vždy znova a znova navnivoč. "Príliš mnoho času neostalo" na to, aby začal Pchjongjang spolupracovať s rezolúciami Bezpečnostnej rady OSN a vzdal sa svojich nukleárnych ambícií, dodal Abe. Preto sa podľa neho musia teraz svetoví lídri spojiť a voči Pchjongjangu začať uplatňovať sankcie a tlak.

 

"To, čo treba uplatňovať, nie je dialóg, ale tlak," naliehal japonský líder. "Je dôležité konať. Či dokážeme alebo nedokážeme skoncovať so severokórejskými provokáciami, závisí na solidarite medzinárodného spoločenstva."

 

Abe pripustil, že Severnú Kóreu by mohla čakať veľmi dobrá budúcnosť, keby "svoju pracovnú silu" a "zdroje podzemného bohatstva" použila na posilnenie svojho hospodárstva a zlepšenie blahobytu v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies