Japonský premiér nepríde na moskovské oslavy

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 12:04 • 2 min
Japonský premiér nepríde na moskovské oslavy

TOKIO - Japonský premiér Šinzó Abe nepríde na budúcotýždňové oficiálne oslavy 70. výročia konca druhej svetovej vojny v Európe do ruskej metropoly Moskva.

slovakia

left justify in out

Podľa utorňajších informácií vlády v Tokiu je dôvodom Abeho neúčasti pracovná zaneprázdnenosť. Japonský líder sa tak pridá k drvivej väčšine lídrov západných krajín, ktorí sa pre ruský podiel na ukrajinskej kríze odmietli zúčastniť na vládou organizovaných oslavách Dňa víťazstva nad fašizmom.


Účasť na moskovských oslavách, ktorým bude dominovať očakávaná veľkolepá vojenská prehliadka na Červenom námestí, prisľúbilo približne 25 medzinárodných lídrov vrátane najvyšších predstaviteľov Číny, Indie, Vietnamu, Severnej Kórey či Srbska. Naopak, nemecká kancelárka Angela Merkelová a ďalší pozvaní lídri členských krajín EÚ Putinovo pozvanie odmietli. Dôvodom je vlaňajšia anexia ukrajinského polostrova Krym Ruskom a prebiehajúci konflikt na východe Ukrajiny medzi vládnymi jednotkami a povstalcami podporovanými Moskvou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies