Japonský premiér navštívi na budúci týždeň v Rusku Putina

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 16:15 • 2 min
Japonský premiér navštívi na budúci týždeň v Rusku Putina

MOSKVA - Kremeľský palác dnes oznámil, že japonský premiér Šinzó Abe navštívi na budúci týždeň Rusko a stretne sa s prezidentom Vladimirom Putinom, ako ďalší krok smerom k prehĺbeniu vzájomných vzťahov zatienených územným sporom z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Z oznámenia vyplýva, že Putin bude hostiť Abeho v piatok v Soči na pobreží Čierneho mora, kde sa v roku 2014 konali zimné olympijské hry.

 

Ministri zahraničných vecí oboch krajín sa na stretnutí pred dvoma týždňami dohodli, že naplánujú stretnutie svojich najvyšších predstaviteľov, ale nebol oficiálne oznámený dátum ich schôdzky.

 

Japonský premiér sa pokúša dosiahnuť pokrok v spore o južné Kurilské ostrovy, ako ich nazýva Rusko, ktoré ich spravuje. Japonsko ich nazýva Severné teritóriá. Územný spor zabránil obom krajinám podpísať oficiálnu mierovú zmluvu po skončení druhej svetovej vojny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies