Japonský ostrov Honšú zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 13 Apríl 2013, 07:07 • 2 min
Japonský ostrov Honšú zasiahlo silné zemetrasenie

TOKIO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zaznamenali dnes v západnej časti Japonska. Správy o obetiach na životoch, zranených či materiálnych škodách zatiaľ nie sú k dispozícii. Úrady nevydali ani varovanie pred cunami.

slovakia

left justify in out

Japonská meteorologická agentúra na svojej internetovej stránke uviedla, že zaznamenala zmenu výšky hladiny mora v pobrežných oblastiach, ale zdôraznila, že na území Japonska nedošlo k škodám.


Americký geologický inštitút informoval, že zemetrasenie v Japonsku malo magnitúdu 6,3, pričom jeho epicentrum sa nachádzalo 24 kilometrov severozápadne od lokality Wakajama na západe ostrova Honšú a hĺbke asi päť kilometrov.


Japonská tlačová agentúra Kjódo informovala, že zatiaľ nie sú ani správy o prípadnom poškodení jadrovej elektrárne Ikata, ktorá sa nachádza v oblasti zasiahnutej zemetrasením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies