Japonský dodávateľ Hi-Lex postaví v ČR továreň za 1,2 miliardy CZK

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 07:31 • 2 min
Japonský dodávateľ Hi-Lex postaví v ČR továreň za 1,2 miliardy CZK

MOST - Japonský automobilový dodávateľ Hi-Lex vybuduje v českom Moste novú továreň, ktorá do roka 2023 zamestná zhruba 250 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry CzechInvest chcú Japonci investovať približne 1,2 miliardy CZK (44,41 milióna eur) a výroba by sa mala začať v júni 2018.

 

Podľa riaditeľa pre Európu Tara Terauru v prospech Česka hovorila poloha v strede Európy a veľký počet dodávateľov. Investície výrazne podporí severočeský Ústecký kraj, ktorý vo februári zaznamenal 7,8-% mieru nezamestnanosti, čo je najvyššia hodnota v rámci celej ČR.

 

Česko je známe ako automobilová krajina. Nachádzajú sa tu továrne Škody, japonsko-francúzskeho konzorcia TPCA (Toyota a PSA) a juhokórejského Hyundaiu. Podľa sektorového združenia SAP sa tu vlani vyrobilo celkovo 1,3 milióna osobných vozidiel.

 

(1 EUR = 27,021 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies