Japonský cisársky pár odcestoval na návštevu Vietnamu a Thajska

NETKY.SK • 28 Február 2017, 07:11 • 2 min
Japonský cisársky pár odcestoval na návštevu Vietnamu a Thajska

TOKIO - Japonský cisár a cisárovná odcestovali dnes na týždňovú návštevu Vietnamu a Thajska. Cisár Akihito a cisárovná Mičiko strávia väčšinu týždňa vo Vietname a až v nedeľu sa zastavia v thajskom Bangkoku, kde pred návratom do vlasti prenocujú.

slovakia

left justify in out

Vzťahy medzi Japonskom a Vietnamom sa posilňujú. Mnohé japonské spoločnosti postavili továrne vo Vietname a Vietnamci patria k najväčším skupinám zahraničných študentov v Japonsku.

 

Osemdesiattriročný cisár a jeho 82-ročná manželka sa stretnú vo Vietname s vdovami a deťmi japonských vojakov, ktorí sa rozhodli zostať tam po druhej svetovej vojne, ale museli odísť, keď sa moci na severe zmocnili v roku 1954 komunisti.

 

V Bangkoku sa cisársky pár stretne s novým thajským kráľom Vatčirálongkónom a vzdá poctu jeho zosnulému otcovi Pchúmipchónovi Adundétovi, ktorý zomrel v októbri. Akihito pred odchodom z Japonska povedal, že on a manželka boli s Pchúmipchónom blízkymi priateľmi vyše 50 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona