Japonský cisársky pár navštívil pamätník obetiam vojny v Pacifiku

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 08:09 • 2 min
Japonský cisársky pár navštívil pamätník obetiam vojny v Pacifiku

SYDNEY - Japonský cisár Akihito dnes zavítal na tichomorský ostrovný štát Palau v Mikronézii, aby si uctil pamiatku japonských vojakov padlých počas druhej svetovej vojny. Stalo sa tak v rámci dvojdňovej návštevy japonského cisárskeho páru, ktorý po prílete na ostrov vítali v uliciach metropoly Koror tisíce ľudí.

slovakia

left justify in out

V septembri roku 1944 bol ostrov Peleliu dejiskom prudkých bojov, v ktorých zahynulo asi 10.000 japonských a asi 1600 amerických vojakov. Americkým jednotkám sa vtedy podarilo obsadiť ostrov, ktorý Japonsko okupovalo od začiatku prvej svetovej vojny. Cisár Akihito a cisárovná Mičiko dnes navštívia aj pamätník amerických vojakov padlých v bitke o tento ostrov, informovala agentúra Kjódó.

 

Táto zahraničná návšteva japonského cisárskeho páru je druhá v poradí venovaná japonským vojnovým obetiam. V roku 2005 Akihito a Mičiko zavítali na ostrov Sajpan, ktorý je súčasťou Mariánskych ostrovov, kde americké jednotky v roku 1944 porazili Japoncov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies