Japonský cisár oslávil 81. narodeniny sľubujúc, že jeho krajina zachová mier

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:11 • 2 min
Japonský cisár oslávil 81. narodeniny sľubujúc, že jeho krajina zachová mier

TOKIO - Japonský cisár Akihito oslávil dnes 81. narodeniny a pri tejto príležitosti vyjadril hlboké presvedčenie, že jeho krajina bude pokračovať vo svojom mierovom napredovaní. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Akihito pred budúcoročným 70. výročím ukončenia druhej svetovej vojny vyjadril nádej, že Japonsko bude vo vzťahu k svojim ázijským susedom i zvyšku sveta zohrávať úlohu priateľa. Hovoril na tradičnej tlačovej konferencii ešte minulý týždeň, ale jeho slová zverejnili až dnes.
     

Mierový záväzok cisára Akihita, syna cisára Hirohita, ktorého menom Japonsko viedlo vojnu, je často vyzdvihovaný v čase, keď sa japonská pravicová vláda usiluje o presadenie väčšej úlohy pre armádu.
     

Tisíce stúpencov monarchie mu volali na slávu pred cisárskym palácom, keď sa objavil na balkóne, aby ich dnes pozdravil. Dnešný deň je v Japonsku národným sviatkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies