Japonský cisár Naruhito slávnostne otvoril paralympijské hry v Tokiu

NETKY.SK • 24 August 2021, 17:42 • 2 min
Japonský cisár Naruhito slávnostne otvoril paralympijské hry v Tokiu

TOKIO - Na štadióne sa počas slávnostného ceremomiálu predstavilo 162 výprav.

slovakia

left justify in out

Japonský cisár Naruhito v utorok slávnostne otvoril paralympijské hry v Tokiu. Otvárací ceremoniál sa uskutočnil na 68-tisícovom Olympijskom štadióne, v hľadisku však bolo, pre pandémiu koronavírusu a s ňou spojené opatrenia, približne len 800 ľudí.

 

Organizátori pripravili program v skromnejšom rozsahu. Niesol sa v znamení témy Máme krídla aktéri vytvorili na štadióne malé "letisko" a napodobnili vzlet lietadla s jedným krídlom. "Týmto považujem paralympijské hry 2020 v Tokiu za otvorené," predniesol klasickú formulku Naruhito v chirurgickom rúšku.q

 

Na ploche defilovalo 162 výprav, vlajku Afganistanu, ktorý sa ako jeden z 21 štátov nemohol na odloženej paralympiáde zúčastniť, niesli dobrovoľníci na znak solidarity.

 

Približne 3 400 paralympionikov bude počas trinástich dní zápoliť v 539 medailových rozhodnutiach naprieč 22 športmi. "Toto podujatie môže byť základom pre pozitívnu zmenu. Mnohí neverili, že tento deň príde, mysleli si, že je nemožné, aby sa PH konali. Vďaka úsiliu veľkého počtu ľudí sa však začínajú," citovala prezidenta Medzinárodného paralympijského výboru (MPV) Andrewa Parsonsa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies