Japonský cisár Akihito vyjadril účasť vietnamským rodinám, ktoré japonskí vojaci opustili

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 11:45 • 2 min
Japonský cisár Akihito vyjadril účasť vietnamským rodinám, ktoré japonskí vojaci opustili

HANOJ - Japonský cisár vyjadril dnes na stretnutí v Hanoji účasť vietnamským rodinám japonských vojakov, ktoré po druhej svetovej vojne opustili vo Vietname.

slovakia

left justify in out

Cisár Akihito sa dnes v Hanoji stretol s jednou bývalou manželkou a 15 deťmi japonských vojakov umiestnených vo Vietname počas vojny. Povedal im, že chápe ich problémy a dúfa, že bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami sa budú ďalej rozvíjať.

 

Keď Japonsko v roku 1945 priznalo porážku v druhej svetovej vojne, vo Vietname zostalo približne 600 až 800 japonských vojakov, ktorí pomáhali Hočiminovmu oslobodeneckému hnutiu v boji s francúzskymi koloniálnymi silami.

 

Keď komunisti v roku 1954 francúzske sily porazili, museli Japonci Vietnam opustiť, pričom režim nepovolil ich vietnamským manželkám a deťom odísť s nimi. Vo Vietname však dlhé roky zápasili s rôznymi problémami a diskrimináciou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona