Japonský akciový trh v pondelok mierne klesol

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 10:51 • 2 min
Japonský akciový trh v pondelok mierne klesol

TOKIO - Japonský akciový trh uzatvoril pondelňajšie obchodovanie bez výraznejších zmien. Tokijský index Nikkei 225 klesol 0,04 % na 16 620,29 bodu.

slovakia

left justify in out

Trh najskôr rástol, keď kopíroval silný záver minulého týždňa na burze v New Yorku. Pozitívnu náladu v ďalšej časti obchodovania vystriedala opatrnosť pred zasadnutiami centrálnych bánk v Japonsku a USA, ktoré budú tento týždeň prijímať rozhodnutia o menovej politike. Kľúčovým zdrojom expanzie akciových trhov v období po globálnej finančnej kríze boli rekordne nízke úrokové sadzby a rozsiahle stimulačné opatrenia centrálnych bánk.

 

Na dôveru pozitívne vplýval silnejší americký dolár, čo podporilo japonských exportérov. Investori privítali aj závery víkendového stretnutia skupiny krajín G20, na ktorom sa zástupcovia najdôležitejších svetových ekonomík zaviazali k spoločnému postupu pri podpore hospodárskeho rastu. Ministri financií a guvernéri centrálnych bánk USA, Číny, Veľkej Británie a ďalších krajín tiež v záverečnom dokumente zo summitu vyhlásili, že budú aktívne reagovať na prípadné ekonomické a finančné dopady vyvolané britským referendom o vystúpení z EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies