Japonskú Takatu začali za airbagy vyšetrovať aj v Austrálii

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 16:26 • 2 min
Japonskú Takatu začali za airbagy vyšetrovať aj v Austrálii

MELBOURNE - Po viacerých smrteľných úrazoch zapríčinených nespoľahlivými airbagmi od subdodávateľa automobiliek koncernu Takata zaviedol vyšetrovanie proti nemu aj austrálsky úrad na ochranu spotrebiteľov.

slovakia

left justify in out

Šéf úradu ACCC Rod Sims dnes povedal, že sa airbagy pri haváriách občas uvoľňujú tak, že kovové úlomky zraňujú cestujúcich. Takata opravoval od roku 2009 v Austrálii 2,3 milióna automobilov.

 

Organizácia na ochranu spotrebiteľov Choice uviedla, že pri výmene sa občas nahradili staré airbagy novými, ale rovnako nebezpečnými. Podľa nej sú mnohé airbagy „tikajúcou časovanou bombou“. Ešte aj tento mesiac prišiel v Sydney jeden muž o život v dôsledku zlyhania zariadenia.

 

Firma Takata pred dvoma týždňami zvolala v USA do servisov ďalších 2,7 milióna vozidiel s jej airbagmi. Počet vymenených zariadení v krajine dosiahol už viac ako 40 miliónov.

 

Koncern pred mesiacom ohlásil v Japonsku a v Spojených štátoch svoju nesolventnosť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies