Japonsku sa kráti čas na odvrátenie pohromy

NETKY.SK • 24 Október 2014, 12:23 • 2 min
Japonsku sa kráti čas na odvrátenie pohromy

TOKIO - Japonský basketbal má nôž na krku. Ak do konca októbra národná asociácia (JBA) nevyrieši problém s dualitou najvyššej mužskej súťaže, organizátori olympijských hier 2020 v Tokiu môžu zabudnúť na účasť domáceho výberu.

slovakia

left justify in out

Generálny sekretár Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Patrick Baumann už počas Svetového pohára v Španielsku vyslovil hrozbu suspendácie krajiny.

 

V Japonsku si navzájom konkurujú dve súťaže - NBL a bj-league. Uzavretá bj-league funguje od roku 2005 na profesionálnych základoch podľa vzoru severoamerickej NBA. Japonská basketbalová liga (JBL) sa od sezóny 2013/2014 pod kuratelou národnej asociácie (JBA) pretransformovala na Národnú basketbalovú ligu (NBL). Pokusy zjednotiť obe súťaže doteraz vždy stroskotali. 

 

"Musia urobiť tri veci. V prvom rade zlúčiť ligy tak, aby nový súťažný formát fungoval bez problémov. Obe strany musia podpísať dohodu. Treba zmeniť aj pár vecí v riadení asociácie, pretože basketbal má v Japonsku slušný potenciál, chce to len lepšie nastaviť rozhodovací mechanizmus a prístup k profesionálnym klubom. Rok 2020 je za dverami. Dali sme im úlohy, do 31. októbra ich majú splniť. Uvedomujú si, čo je v stávke," povedal pre insidethegames.biz Baumann. 

 

Zdá sa, že vyriešiť situáciu je zatiaľ nad sily JBA. Minulý štvrtok odstúpil jej prezident Jasuhiko Fukacu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies