Japonsko zaznamenalo prvý výskyt horúčky dengue za 60 rokov

NETKY.SK • 27 August 2014, 08:41 • 2 min
Japonsko zaznamenalo prvý výskyt horúčky dengue za 60 rokov

TOKIO - Japonské ministerstvo zdravotníctva zaznamenalo prvý prípad výskytu lokálne prenesenej horúčky dengue v krajine za viac ako 60 rokov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva sa prípad tohto ochorenia vyskytol v prefektúre Saitama, susediacej s metropolou Tokio. Miestne médiá uvádzajú, že postihnutou bola mladá žena, ktorá sa medzičasom z ochorenia zotavila.
      

Hovorca vlády Jošihide Suga, ktorý správu o výskyte choroby potvrdil, uviedol, že v tomto prípade nie je dôvod na poplach, pretože horúčka dengue sa neprenáša z človeka na človeka. V Japonsku sa každý rok vyskytnú desiatky prípadov tohto ochorenia, ale väčšinou ním trpia ľudia, ktorí sa vrátili z tropických oblastí. Horúčka dengue, ktorú prenášajú moskyty, bola v Japonsku bežná počas druhej svetovej vojny, ale po jej skončení sa ju na celé desaťročia podarilo zlikvidovať.
      

Horúčka dengue spôsobuje vysoké teploty, bolesti kĺbov a nevoľnosť. V závažných prípadoch môže viesť k vnútornému krvácaniu, zväčšeniu pečene a ďalším komplikáciám až smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies