Japonsko zaviedlo systém na rozpoznávanie tvárí cudzincov

NETKY.SK • 17 Október 2016, 10:53 • 2 min
Japonsko zaviedlo systém na rozpoznávanie tvárí cudzincov

TOKIO - Japonsko dnes predstavilo systém na rozpoznávanie tvárí, ktorý bude aplikovať v prípade cudzincov vstupujúcich na japonské územie. Systém je súčasťou protiteroristických opatrení, ktoré sa krajina rozhodla zaviesť pred rokom 2020, keď sa majú konať letné olympijské hry v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Kontroly tvárí budú imigračné úrady vykonávať na dovedna 156 japonských letiskách a prístavoch. Podstupovať ich budú všetci cudzinci okrem detí mladších ako 16 rokov, diplomatov a cudzích štátnych príslušníkov s povolením na trvalý pobyt.

 

Systém porovnáva na základe rôznych čŕt tváre cudzincov s databázou pravdepodobných teroristov. Ak následne dôjde k zhode, cudzincov budú čakať ďalšie opatrenia vrátane deportácie, uviedla s odvolaním sa na japonský imigračný úrad agentúra DPA.

 

V Japonsku pritom v zásade všetkých cudzincov, ktorí majú 16 a viac rokov, musia už od novembra 2007 po vstupe do krajiny odfotografovať a odobrať im odtlačky prstov, priblížila agentúra Kjódo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies