Japonsko vyšetruje vyhrážky smrťou voči americkej veľvyslankyni Kennedyovej

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:01 • 2 min
Japonsko vyšetruje vyhrážky smrťou voči americkej veľvyslankyni Kennedyovej

TOKIO - Japonská polícia vyšetruje telefonické vyhrážky smrťou voči veľvyslankyni USA v Tokiu Caroline Kennedyovej, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Oficiálne miesta dnes informovali, že tokijská polícia vyšetruje telefonáty na americkú ambasádu v japonskej metropole. Veľvyslanectvo prijalo aj niekoľko podobných telefonátov zacielených proti Alfredovi Maglebymu, generálnemu konzulovi USA pôsobiacemu na juhojaponskom ostrove Okinawa, kde sa nachádza približne polovica z 50.000 amerických vojakov umiestnených v Japonsku. Americká ambasáda sa k týmto informáciám odmietla vyjadriť.

 

Japonské médiá priniesli správu, že vyhrážky smrťou telefonovala minulý mesiac osoba rozprávajúca po anglicky a že polícia rieši tento prípad pre podozrenie z vydierania. Nie sú známe ďalšie podrobnosti, teda ani motívy konania páchateľa. Tento mesiac už skôr zaútočil nožom na amerického veľvyslanca v Južnej Kórei protiamerický aktivista a veľvyslanec musel byť niekoľko dní hospitalizovaný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies