Japonsko sprísnilo bezpečnosť maratónu v Tokiu po vyhrážkach Islamského štátu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 13:26 • 2 min
Japonsko sprísnilo bezpečnosť maratónu v Tokiu po vyhrážkach Islamského štátu

TOKIO - Organizátori nedeľňajšieho maratónu v Tokiu sa zaviazali sprísniť bezpečnostné opatrenia po sťatí dvoch japonských rukojemníkov militantmi Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

"Mali sme protiteroristické cvičenia a úzko spolupracujeme s policajnou agentúrou, preto veríme, že preteky budú bezpečné," citovala dnes prezidenta pretekov Kojiho Sakuraia tlačová agentúra AP.
     

Očakáva sa, že sa na maratóne ulicami Tokia zúčastní okolo 30.000 bežcov, medzi ktorými budú v rámci nových bezpečnostných opatrení aj policajti.
     

Islamistickí militanti sa po zabití dvoch japonských rukojemníkov minulý mesiac vyhrážali Japoncom kdekoľvek vo svete za to, že Tokio podporilo Američanmi vedenú koalíciu, ktorá bojuje s IS. 
     

Tokijský maratón patrí medzi veľké svetové maratóny podobne ako maratóny v Bostone, Chicagu, Londýne, Berlíne a New Yorku.
     

Pri teroristickom útoku na bostonskom maratóne v roku 2013 prišli o život traja ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona