Japonsko sa dohodne s USA o znížení japonského dovozu ropy z Iránu

NETKY.SK • 23 Február 2012, 08:12 • 2 min
Japonsko sa dohodne s USA o znížení japonského dovozu ropy z Iránu

Japonsko sa dohodne s USA o znížení japonského dovozu ropy z Iránu - Politika Japonsko a Spojené štáty sa dostali do záverečnej fázy rokovaní o znížení japonského dovozu ropy z Iránu o viac ako 20 percent ročne, informovala v noci nadnes tlačová agentúra

slovakia

left justify in out

img

Japonsko a Spojené štáty sa dostali do záverečnej fázy rokovaní o znížení japonského dovozu ropy z Iránu o viac ako 20 percent ročne, informovala v noci nadnes tlačová agentúra Reuters.
      Obe krajiny dosiahnu základnú dohodu do konca februára, pričom tri hlavné japonské banky, ktoré v súčasnosti zabezpečujú platby Iránu, nebudú postihnuté finančnými pokutami.
      Japonsko sa usilovalo presvedčiť Spojené štáty, aby jeho spoločnosti vyňal spod sankcií za spoluprácu s Iránom. Tokio argumentovalo ekonomickými problémami po ničivom zemetrasení a cunami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona