Japonsko rozširuje núdzový stav

NETKY.SK • 20 August 2021, 08:12 • 2 min
Japonsko rozširuje núdzový stav

TOKIO - Veľká časť Japonska v piatok zaviedla núdzový stav alebo menej prísne, takzvané kvázi núdzové opatrenia, s cieľom zastaviť šírenie ochorenia COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Naďalej však pretrvávajú obavy v súvislosti s účinnosťou týchto opatrení. Počet pacientov vyžadujúcich hospitalizáciu v krajine prekročil 168 000 a začali sa objavovať správy o tom, že nemocnice odmietajú pacientov.

 

img

 

Prečítajte si: Hrozí premorenie žiakov nebezpečným koronavírusom!


Na základe núdzového stavu, ktorý by mal podľa najnovšieho rozhodnutia vlády trvať do 12. septembra, by mali reštaurácie a bary zatvárať o 20:00 a nepodávať alkohol a nákupné centrá by mali obmedziť počet zákazníkov.

Japonská vláda tento týždeň rozhodla rozšíriť núdzový stav, ktorý platil v šiestich prefektúrach na 13 a kvázi núdzov stav sa po novom týka 16 prefektúr, takže nejaký druh obmedzení v súčasnosti platí približne pre dve tretiny krajiny.

 

Možno vás zaujme: Japonci chcú trhnúť prvenstvo! Na Zem plánujú priviesť vzorky z Marsu

Podľa ministerstva zdravotníctva denný počet nových prípadov infekcie stúpol na 25 146, pričom tohtotýždňový priemer bol 20 307, zatiaľ čo minulý týždeň dosiahol 14 729. Ochoreniu COVID-19 dosiaľ v krajine podľahlo asi 15 500 ľudí. V Japonsku je zatiaľ úplne zaočkovaných asi 40 % dospelých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies